Home

In memoriam - Frank de Brouwer

Oostzaan, 11 augustus 1959 - Toronto 1 januari 2018

Volkomen onverwachts bereikte in Januari ons het bericht dat de mede oprichter, oud-voorzitter en erelid van Tripoli the Netherlands Frank de Brouwer op 1 januari tijdens zijn verblijf in Canada is overleden aan een aneurysma.

Al op zeer jeugdige leeftijd was hij begonnen met de raket-hobby. Frank was een unieke figuur binnen de hobby in Nederland maar ook op internationaal gebied was hij binnen deze hobby een geziene gast. Hij verdiepte zich steeds meer in de mogelijkheden en uitdagingen van modelraketten en wist zich een fenomenale kennis op dit gebied te verwerven door het lezen van enorme aantallen boeken, tijdschriften, en ander informatie bronnen. Toch was Frank ondanks zijn enorme parate kennis geen feitenmaniak. Steeds vroeg hij zich af wat de achtergronden waren van de materialen die men gebruikte in deze hobby en hoe hij deze kon gebruiken en verbeteren, dit relateerde in een breed scala van bouwprojecten en lanceringen. Zijn projecten en de artikelen die hij daar over schreef zijn binnen de rakethobby dan ook door menigeen wereldwijd aanschouwd en gelezen. Hoewel de modelraket hobby zijn grootste interesse had, stelde hij ook veel interesse in andere takken van de wetenschap en techniek.

Frank heeft velen van ons geïnspireerd, geadviseerd en geassisteerd, niet in het minst middels zijn bedrijf Rebel Space waarmee hij ons van allerlei bouwmaterialen, gadgets en motoren heeft voorzien.

 

Hij laat een lege plaats achter in onze ruimte.